Цілющі властивості меду

Цілющі властивості меду

З давніх-давніх часів бджолиний мед вважали панацеєю від усіх хвороб. До складу бджолиного меду входить натуральна фруктоза, зібрана з нектару різних кольорів, найбільшу кількість корисних ферментів, які містяться в бджолиній ротовій порожнині. Серйозні захворювання один мед, природно, не переможе, а прискорити процес одужання цілком може. Відповідно до сучасної наукової практики, вживання меду сприяє підвищенню імунобіологічних захисних сил людського організму. Наведемо кілька ефективних методів.

med_koritsa

  1. При хворобах органів дихальної системи:
    • а) при болях в горлі, кашлі, хрипоті – в одній склянці кип’яченого теплого молочка або свіжозавареного чаю розчинити невелику столову ложку бджолиного меду, або змішати сік лимона і натертий корінь імбиру з медом, і отриману суміш вживати перед їжею по столовій ложці;
    • б) при захворюваннях рота і дихальних шляхів верхніх відділів – розсмоктувати мед в ротовій порожнині до шести разів на день;
    • в) при бронхіті проводять 30% розчином меду електрофорез, аерозольні інгаляції на протязі до 20 хвилин 20% або 30% розчином меду до двох разів на день;
    • г) при легеневих кровотечах використовують сік сирої ріпи (моркви) з медом.
  2. При хворобах органів серцево-судинної системи. Мед має сприятливий вплив на серцевий м’яз, маючи в своєму складі величезну кількість глюкози. Він виробляє зменшення в’язкості крові, нормалізує кров’яний тиск, проводить розширення коронарних судин і живить серце. Але прийом меду повинен бути обмежений (максимум 200 грам в день), бо може статися певна додаткове навантаження на м’яз серця. При клінічних проявах гіпертонічної хвороби приймати щодня по 100 грам меду. При симптомах слабкості м’язів серця приймати бджолиний мед разом з продуктами, багатими на вітамін С (настій із плодів шипшини або обліпихи).
  3. med_soty_2

  4. При хворобах органів травного тракту. Натуральний бджолиний мед є природним болезаспокійливим, який стабілізує кислотність шлунка і секреторний склад шлункового соку, погашаючи печію і припиняючи відрижки. Його активно застосовують при гастритах, колітах, виразках, запорах і навіть при захворюванні гепатитом і гепатозом. З обережністю потрібно приймати при гіперкислотності соку шлунка, так як можливий прояв печії. Щоб уникнути цього змішуйте його з сиром, кашею або компотом. При зниженій кислотності приймайте безпосередньо перед їдою по склянці води з розчиненою столовою ложкою натурального меду. При гіперкислотності все той же розчин, але за 2 години до трапези. При виразковій хворобі органів травного тракту потрібно вживати до 100 грам натурального меду щодня.
  5. При хворобах нервової системи. Мед має заспокійливу дію, має здатність регулювати діяльність нервової системи, покращуючи при цьому стан пам’яті, сну і витривалість психіки, підвищуючи настрій і життєвий тонус. Мед найбільш безпечне снодійне. При безсонні випивати безпосередньо перед сном все той же розчин з склянки теплої водички з додаванням столової ложечки натурального меду.

Термін придатності у меду відсутній, тому що з роками він ще корисніше. Так що, купуючи мед, вибирайте найбільш старий. Якщо ви тримаєте його в щільно закритій тарі, то він може зберегти всі свої властивості практично вічно. Будьте завжди здорові!

0 Проголосуй. Твій голос-перший!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *